Karabuğdaylı Sebzeli Kase (Bowl)
Karabuğdaylı Sebzeli Kase (Bowl) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük patlıcan
- 1 küçük havuç
- 1 küçük patates
- 1 küçük kapya biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı haşlanmış karabuğday
Sos için;
- 1 büyük domates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabuğdaylı Sebzeli Kase (Bowl) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karabuğdayımızı tuzlu suda haşlayıp kenara alıyoruz .
- Tüm zerzevatları kabuğunu soyup bir yemek kaşığı zeytinyağı ,biraz tuz ile harmanlayıp airfiray’da 20 dakika 200 derecede kızartıyoruz.
- Kızaran zerzevatları kenara alıyoruz.
- 3 yemek kaşığı yoğurtu bir diş sarımsakla hazırlayıp kenara alıyoruz.
- Bir yemek kaşığı zeytinyağında 1 adet doğranmış ve soyulmuş küp domatesle bir diş sarımsaklı ocakta pişirip domates sosu elde ediyoruz.
- Tabaklarken en alta sarımsaklı yoğurt tabağın yarısına karabuğdayımızı öbür yarısına sebzelerimizi, sebzelerin üzerine de domates sosumuzu ekliyoruz ,afiyet olsun doyurucu akşam yemeğimiz hazır.
Karabuğdaylı Sebzeli Kase (Bowl) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








