Kuru Domatesli Kuru Fasülye
Kuru Domatesli Kuru Fasülye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı akşamdan ıslanmış kuru fasülye
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1/4 (çeyrek) kangal sucuk
- 5-6 tane kuru domates
- 3-4 kuru biber
- 1 diş sarımsak
- 1 küp şeker
- Tuz
- 2-3 lt kaynamış su
Kuru Domatesli Kuru Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru fasülyeleri bir taşım kaynatıyoruz. Süzmeye alıyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağ ile birlikte tencereye alıyoruz.
- Soğanlar biraz ölene kadar pişiriyoruz.
- Salçamızı ek edip karıştırıyoruz.
- Kuru fasülye ve küp küp doğranmış sucukları ek edip 2-3 dk kavuruyoruz.
- Sarımsakları minik minik doğrayıp ekliyoruz. Küp şekeri de ekliyoruz.
- Kaynamış suyu ek edip kaynadıktan sonra ocağın altını kısıyoruz ve küp küp doğranmış kuru domatesleri ve kuru biberleri ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Fasülyeler piştikten sonra ocağın altını kapatıp tuzunu koyup karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Kuru Domatesli Kuru Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















