Yumuş Poğaça

Yumuş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1/5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 6-7 su bardağı un
  • 3 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)

Yumuş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mayayı su ve şekerle karıştırıp 10dk mayanın faal olması için bekleyelim.
  2. Diğer gereçleri de ekleyip güzelce çırpalım.
  3. İstediğimiz boyutta bezeler oluşturup fırın tepsimize dizelim,üzerine yumurta sarılarını sürelim isteğe bağlı susam ya da haş haş üzerine eklenebilir ben sade yaptım.
  4. Yarım saat tepsi mayası verip 35-45 dk 170 derecede pişirelim. Afiyet olsun.

Yumuş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Sevenlere Elmas Kurabiye
Fırında Somon
Gaziantep Usulü Sulu Patlıcan
Tantuni Tarifi
Tahinli Anne Sütü Arttırıcı Pankek
Hindistan Cevizli Sütlü Tatlı
Hdabla | © 2025 |