El Açma Sosyete Mantısı
El Açma Sosyete Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru:
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 3 çay bardağı un
İç harcı:
- 10 yemek kaşığı kıyma
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5-6 kısım maydanoz
Yoğurdu:
- 10 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
El Açma Sosyete Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur materyalleri takılarak hamur yoğrulur ve 5 beze yapılıp üzeri örtülür.
- Diğer tarafta kıyma tavada suyunu çekene kadar kavrulur.
- Akabinde içine küçük doğranmış soğan eklenir.
- Baharat, tuz ve maydanozda eklenerek bir kaç sefer karıştırılarak soğuması için kenara alınır.
- Rendelemem sarımsak yoğurda eklenerek tuz ek edilir ve karıştırılır.
- Sos için salça, baharat ve tuz yağda bir kaç dakika kavrularak, üzerine su eklenir ve bir kaç kaynamadan sonra altı kapatılır.
- Dinlenen hamurlar büyükçe ince açılır ve ortadan ikiye bölünür.
- Yarım yufkanın geniş kısmına kıyma harcından konarak kıvrılır, rulo yapılır ve gül biçiminde dolanan börekler kağıt serili tepsiye dizilir. Fotoğraftaki üzere.
- Üzerine zeytinyağı sürülen börekler evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırının orta kısmında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
- Böreklerin üzerine yoğurt ve sos konarak servise sunulur.Afiyet olsun.
El Açma Sosyete Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















