Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk

Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 600/700 gram tavuk göğsü
  • 300 gr mantar
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 paket krema
  • 2 tatlı kaşığı tavuk çeşnisi
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 2/3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ

Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp, üzerine soğanları ekleyelim.
  2. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım (soğanların üzerine az tuz dökelim).
  3. Üzerine biberlerimizi ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
  4. Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine tavukları ek edip, tavuklar yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Ardından mantarları ek edelim (mantarların kabuğunu soyup, sudan geçirelim. Suda bekletmeyelim).
  6. Mantarların üzerine baharatlarımızı ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
  7. Pişen yemeğimizi üzerine kremayı ek edelim.
  8. Yemeğimiz suyunu çekene kadar (kısık ateşte) pişirelim ve altını kapatalım (baharatları kendi tercihinize nazaran ayarlayabilirsiniz) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🍀.

Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Gül Mantı
Tavuk Şinitzel
Mantarlı Makarna
Yağ Çekmeyen Puf Puf Susamlı Pişi (Oktay Usta’dan)
Mayalı Poğaça Tarifi
Fırında Sebzeli Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |