Tartolet

Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gram tereyağı/margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından birazfazla mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 poşet krem şanti
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • Dilediğiniz meyveler

Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamurunu hazırlayalım. Uygun bir kaba tereyağı, yumurta, toz şeker, vanilya ve tuzu ekleyelim.
  2. Unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek (sert) hamuru yoğuralım.
  3. Hamurumuzu yoğurduktan sonra streç sinema ile saralım ve dinlenmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  4. Kreması için tenceremize süt, mısır nişastası ve şekeri ekleyerek karıştıralım.
  5. Koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim.
  6. Kaynayıp göz göz olan kremamızın altını kapatarak içerisine vanilin ve tereyağı ekleyelim, güzelce karıştıralım.
  7. Daha süratli soğuması için kremamızı başka bir kaba aktaralım ve üzerini hava almayacak formda streçleyelim.
  8. Krema oda sıcaklığına geldikten sonra içerisine krem şantiyi ek edelim ve çırpalım.
  9. Üzerinin kabuklanmaması için tekrar streçleyelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
  10. Hamurumuzun pişirme kağıdına bir kesim alalım ve kesme aparatı ile kullanacağımız tartolet kalıplarına nazaran hamurumuzu merdane ile açıp keselim.
  11. Daire halinde kestiğimiz hamurlarımızı alalım ve kalıplarımızın içerisine yerleştirelim.
  12. Kenarlarda kalan fazla hamuru ayıralım.
  13. Pişerken kabarmaması için çatal ile hamurların tabanına delikler açalım.
  14. Tüm hamura sırası ile tıpkı süreçleri uygulayalım.
  15. Tartoletlerimizi evvelce ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 20 dk. Kadar pişmeye bırakalım.
  16. Kremamızı dolaptan alalım ve sıkma torbamızın içerisine dolduralım.
  17. Kullanacağımız meyveleri de dilimleyelim. Ben çilek kullandım büsbütün sizin damak zevkinize kalmış.
  18. Pişen tartoletleri kalıptan çıkartalım.
  19. Bir tabağa alarak birinci sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  20. İlk sıcaklığı çıkan tartoletlerin ortasına kremadan sıkalım.
  21. Üzerini meyveler ile süsleyerek servis edelim.

Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. 🥧🍓.

Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kars Ketesi
Avcı Böreği
1 Margarin 2 Farklı Kurabiye
Topal Tavuk
Mısır Unlu Pırasalı Börek ( Kesinlikle Deneyin Enfes Bir Lezzet )
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |