Sarımsak Püresi
Sarımsak Püresi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz isteğe nazaran arttırılabilir
Buzluk için yapacaksanız minik buz kalıpları
Yok hem sosluk olsun diyorsanız da saklama kabı ya da kavanoz
Sarımsak Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sarımsaklarımızı temizliyoruz ben bir gece evvelce daima suya koyarım yeterlice temizliyoruz.
- Akşamdan soğuk suya koyuyoruz.
- Sabah olduğunda teker teker etraflarını temizliyoruz.
- Tamamen temizlenmiş sarımsaklarımızı blendera koyuyoruz.
- Üzerine tuz ekleyip çalıştırıyoruz şayet tuz eklemezseniz çok çabuk bozulur.
- Ben püre üzere yaptım yemeklere katması kolay olsun diye isteyen biraz daha canlı bırakabilir.
- Ben bir kısmını saklama kabına öbür bir kısmını ise buzdolabı poşetine koydum buzdolabı poşetine koyacaksanız evvel hepsini koyup sonra elinizle ortalarını açıp küp küp hale getirmeniz gerekiyor yoksa birbirine yapışır.
- Buzdolabına koyduğunuz sarımsağı zencefilli ballı farklı soslar haline de getirebilirsiniz azar azar yemeklerinize katabilirsiniz afiyet olsun.
Sarımsak Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








