Bayatlamayan File Bademli Portakallı Kurabiye

Bayatlamayan File Bademli Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 140 gram un ( 1 su bardağı kadar )
  • 12 gram mısır nişastası ( 1,5 yemek kaşığı )
  • 110 gram tereyağ – yumuşak ( 7-8 ywmwk kaşığı )
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı file badem
  • 2 portakalın kabuğun rendesi
  • 1 fiske tuz

Bayatlamayan File Bademli Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  2. Nişasta, tuz, un ekleyip karıştırın. ( Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Unu denetimli ek edin. ) file badem ve portal kabuğu rendesini ekleyip, karıştırın.
  3. Hamuru bir streçe sarıp, yarım saat buzdolabında bekletin.
  4. Hamur dinlendikten sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, elinizle yuvarlayıp top formunu verin ve tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 c lik fırında hafif renk alana kadar pişirin. 15-18 dk kadar.
  6. Kurabiyeyi çok fazla pişirmeyin. Durdukça sertleşen bir kurabiye.

Bayatlamayan File Bademli Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Kek
Kakaolu Islak Kurabiye
Pişmaniye Kurabiye
Karışık Brüksel Lahanası Ve Brokoli Salatası
Kakaolu Waffle
Kahveli Karamelli Cheesecake
Hdabla | © 2025 |