Mini Mini Kurabiyeler

Mini Küçük Kurabiyeler Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş (isterseniz direk 3 yemek kaşığı çörekotu kullanabilirsiniz)
  • 3 su bardağı un

Mini Küçük Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, sıvı yağ ,yumurta akını, akabinde sirke, tuz ve şekeri ekleyin karıştırın, daha sonra kalan bütün gereçleri ekleyin unu denetimli ekleyin fakat esasen kırpık bir kıvamı olacak. (dağınık üzere oluyor lakin yuvarlarken sorun çıkarmıyor bazen 3 sb+1 yemek kaşığı un ekliyorum ben).
  2. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye fındık büyüklüğünde koparıp yuvarlayarak yerleştirin. 2 tepsi oluyor.
  3. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp fansız halde 200 derecede 15-20 dk pişirin. Afiyet olsun 🤤.

Mini Küçük Kurabiyeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi
Kepse Pilavı (Orijinal Tarif)
Tiramisu Tarifi
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar
Kahvaltı Sofram
Çikolatalı Tart Pasta
Hdabla | © 2025 |