Zeytinyağlı Greçkalı Bezelye

Zeytinyağlı Greçkalı Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram iç bezelye yahut konserve bezelye
  • 1 adet soğan
  • 3 – 4 adet kuşkonmaz
  • Bir fincan greçka
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz zencefil yahut bir kesim taze zencefil
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Su

Üzeri için;

  • 1 adet limon
  • 3 – 4 adet taze soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu

Zeytinyağlı Greçkalı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize zeytinyağını alıyoruz biraz ısınınca küp küp doğranmış soğanı alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra bezelyeleri ve kuşkonmazları ek edip az kavurup suyunu ek ediyoruz.
  3. Baharatlarıda ek edip karıştırdıktan sonra altını kısıp kapağını kapatıyoruz suyunu çekene kadar bekliyoruz.
  4. Suyunu çekince limon suyunu ek ediyoruz altını kapatıp yeşillikleride ek edip karıştırıyoruz.
  5. Biraz dinlendikten sonra servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Greçkalı Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Crumble Kek
Bebişler İçin Tarhanalı Omlet
Meyveli Kahvaltı Çubukları
Patlıcan Sandal
Belen Tava
Ev Yapımı Pizza Kurabiye
Hdabla | © 2025 |