Enfes Et Yahnisi

Enfes Et Yahnisi Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram yağsız et
  • 400 gram arpalık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 adet defne yaprağı

Enfes Et Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı olarak doğranmış etlerimizi bol su ile yıkayıp havlu kağıtla kurulayalım.
  2. Zeytinyağını bir tavaya koyup kızdıralım,üzerine etlerimizi ek edip yüksek ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip ağzı açık bir halde orta ateşte pişirelim.
  4. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyalım.
  5. Yumuşayan etlere domates salçası,arpacık soğan,sarımsak,sirke,tuz,karabiber ve defne yaprağını atıp karıştıralım.
  6. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme sürecine devam edelim.
  7. Kıvam ve lezzet vermesi için tereyağı da ekleyelim.
  8. Sarımsak ve soğanlar yumuşadığında sosuyla birlikte sıcak olarak servis edin👩🏻‍🍳 afiyet olsun 😋.

Enfes Et Yahnisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Kabak Mücver
Turşu Suyu Tarifi (Tam Ölçülü )
Katkısız Pembe Muhallebi
Ekşili Taze Soğan Salatası
Ezmeli Kebap (Közlenmiş Sebzeler İle Tam Bir Lezzet Şöleni)
Ekmek Pizza
Hdabla | © 2025 |