Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? (Bol Köpüklü Ve Tüm Detaylarıyla)

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? (Bol Köpüklü Ve Tüm Detaylarıyla) İçin Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı (14–16 g) Türk kahvesi
  • 2 fincan (140–160 ml) soğuk su
  • Şeker (isteğe bağlı)

Not: materyaller 2 fincan içindir ölçüleri kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? (Bol Köpüklü Ve Tüm Detaylarıyla)

  1. Cezveye 2 fincan soğuk suyu ekleyin.
  2. Üzerine 2 tatlı kaşığı türk kahvesini ve istenilen ölçüde şekeri koyun.
  3. Pişirmeden evvel uygunca karıştırın.
  4. Cezveyi kısık ateşe alın, kahve yavaş yavaş köpürsün.
  5. Köpük oluşunca fincanlara paylaştırın.
  6. Kalan kahveyi tekrar kısa müddet pişirip fincanlara dökün.

Türk Kahvesi Fotoğraflı Yapılışı (Bol Köpüklü Ve Tüm Detaylarıyla)

 Püf Noktaları

• Kahve her vakit soğuk suyla yapılmalı. İsterseniz 1 küçük buz küpü ekleyebilirsiniz.

• Bakır cezve, köpüğün daha bol ve lezzetin daha ağır olmasını sağlar.

• Kahve yalnızca başta karıştırılır; pişerken asla karıştırılmaz.

• Kısık ateşte yavaş pişirmek köpüğü artırır. • Köpüğün sönmemesi için kahve kaynamaya başlamadan çabucak evvel ocaktan alın. 

 Şeker Oranları

• Sade: 0 gram şeker (şekersiz)

• Az şekerli: 4–6 gram (her fincan için yarım çay kaşığı)

• Orta şekerli: 6–9 gram (her fincan için 1 çay kaşığı)

• Şekerli: 8–12 gram (her fincan için 2 çay kaşığı)

 Sunum Önerileri

• Kahveyi kesinlikle küçük bir bardak soğuk su ile servis edin.

• Yanında lokum, çikolata yahut hurma sunarak şıklık katabilirsiniz.

• Klasik sunum için ince muhakkak kahve fincanları tercih edin.

• Daha şık bir sunum için fincanların üzerine bir tutam Türk kahvesi tozu yahut kakao serpebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rulo Börek
Enfes Şeftalili Kek
Pırasa Graten
Dereotlu Mayasız Poğaça
Doyurucu Ek Gıda
Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme
Hdabla | © 2025 |