Sadece Üç Malzeme İle Tavada Çörek Tarifi

Sadece Üç Gereç İle Tavada Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • ️300 g doğal süzme yoğurdu
  • ️350 g un
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️70 g susam

️Harcı içi:

  • ️250 g beyaz peynir

️Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sadece Üç Gereç İle Tavada Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurdu, unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kaseye koyup elinizle güzelce yoğurun.
  2. Yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.
  3. Dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde toplar yuvarlayın.
  4. Şimdi hamur toplarını bir küçük merdane ile kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın.
  5. Hamurun alt yarısına beyaz peynirini koyun ve üst yarısıyla üstününe katlayın.
  6. Hamurun kenarlarına çatalla bastırın ve peynirin akmaması için parmağınızla tekrar bastırın.
  7. Yağlı tavaya koyup önünü gerisini kızartın.

Sadece Üç Gereç İle Tavada Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Kremalı Domates Çorbası
Kahvaltılık Mini Bazlama
Tandır Çorbası
Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü
Güveçte Patates Püreli Köfte
Hdabla | © 2025 |