Kolay Kornişon Turşusu

Kolay Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo kornişon

1 litrelik her kavanoz için ;

  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı limon tozu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 3 baş sarımsak
  • Dilerseniz 3 -4 adet havuç
  • Kaynamış su

Kolay Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kornişonlarımızı yeterlice ova ova yıkıyoruz. Sapları çok uzunsa kesiyoruz ve daha çabuk oluşması için her birine iğne batırıyoruz.
  2. Sarımsakları temizleyip kavanozlarımızın tabanına yarısını görseldeki üzere paylaştırıyoruz.
  3. Kornişonlarımızı sıkı sıkı kavanozlara yerleştiriyoruz. Zira oluştukça hareket edip su yüzüne çıkmalarını istemeyiz.
  4. Kornişonları yerleştirdiğimiz kavanozlara havuçları ve kalan sarımsakları paylaştırıp, her 1 litrelik kavanoza 1 çay bardağı sirke 1 yemek kaşığı kaya tuzu bir çay kaşığı limon tozu ve 1 çay kaşığı şeker ekliyoruz.
  5. Ardından 1 parmak boşluk kalana kadar kaynar suları kavanozlarımıza döküp kapaklarını iki geri bir ileri biçiminde sıkıca kapatıp zıt çeviriyoruz.
  6. 5 saatin sonunda turşu kavanozlarımızı bilakis çevirip karanlık bir yerde bekletiyoruz. 10 gün sonra turşularınız hazır. Şimdiden elinize sıhhat 🌸.

Kolay Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vanilyalı Çilekli Kek
Karnıyarık
Pamuk Gibi Pandispanya
Taze Soğanlı Tavuk Salata
Papatya Börek (Videolu)
Mantı Tadında Makarna
Hdabla | © 2025 |