Kolay Kornişon Turşusu
Kolay Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kilo kornişon
1 litrelik her kavanoz için ;
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı limon tozu
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 3 baş sarımsak
- Dilerseniz 3 -4 adet havuç
- Kaynamış su
Kolay Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kornişonlarımızı yeterlice ova ova yıkıyoruz. Sapları çok uzunsa kesiyoruz ve daha çabuk oluşması için her birine iğne batırıyoruz.
- Sarımsakları temizleyip kavanozlarımızın tabanına yarısını görseldeki üzere paylaştırıyoruz.
- Kornişonlarımızı sıkı sıkı kavanozlara yerleştiriyoruz. Zira oluştukça hareket edip su yüzüne çıkmalarını istemeyiz.
- Kornişonları yerleştirdiğimiz kavanozlara havuçları ve kalan sarımsakları paylaştırıp, her 1 litrelik kavanoza 1 çay bardağı sirke 1 yemek kaşığı kaya tuzu bir çay kaşığı limon tozu ve 1 çay kaşığı şeker ekliyoruz.
- Ardından 1 parmak boşluk kalana kadar kaynar suları kavanozlarımıza döküp kapaklarını iki geri bir ileri biçiminde sıkıca kapatıp zıt çeviriyoruz.
- 5 saatin sonunda turşu kavanozlarımızı bilakis çevirip karanlık bir yerde bekletiyoruz. 10 gün sonra turşularınız hazır. Şimdiden elinize sıhhat 🌸.
Kolay Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











