Waffle
Waffle Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
Üzeri için;
- Dilediğiniz meyveler
- Pasta süsleri ve soslar
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kaseye yumurta ve toz şekeri alarak köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpalım.
- Ardından kabartma tozu, tarçın, vanilin, sıvı yağ, süt ve unu ekleyerek mikserle çırpmaya devam edelim. Waffle hamurumuz pişirmeye hazır.
- Bu sırada makineniz varsa şayet makine, yoksa tava kullanarak pişirebilirsiniz.
- Makine ısındıktan sonra hamurdan aşağı üst 1 çay bardağı kadarını dökelim.
- Makinenın kapağını kapatıp 2-3 dakika pişmeye bırakalım.
- Waffle hamurlarımız istediğimiz halde kızardıktan sonra alabiliriz. Artık üzerlerine hazırlamaya geçebiliriz.
- Ben hamurlarının üzerine sürülebilir çikolata sürüyorum.
- Dilerseniz fındık ezmesi, beyaz çikolata, antep fıstığı kreması da kullabilirsimiz.
- Tamamen damak zevkinize kalmış.
- Hazırladığımız meyveleri üzerlerine yerleştirelim.
- Meyvelerin üzerine biraz fıstık, ceviz, badem üzere kuruyemişlerle de süsleyebilirsiniz.
- En sonda üzerlerine hazır sos kullanarak görsel bir şölen oluşturabilirsiniz. (frambuazlı, çikolatalı, karamelli, beyaz çikolatalı) dilediğiniz üzere, sonrasında servis edilmeye hazır. Şimdiden afiyet olsun. 🧇.
Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








