Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un

Üzeri için;

  • Dilediğiniz meyveler
  • Pasta süsleri ve soslar

Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kaseye yumurta ve toz şekeri alarak köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpalım.
  2. Ardından kabartma tozu, tarçın, vanilin, sıvı yağ, süt ve unu ekleyerek mikserle çırpmaya devam edelim. Waffle hamurumuz pişirmeye hazır.
  3. Bu sırada makineniz varsa şayet makine, yoksa tava kullanarak pişirebilirsiniz.
  4. Makine ısındıktan sonra hamurdan aşağı üst 1 çay bardağı kadarını dökelim.
  5. Makinenın kapağını kapatıp 2-3 dakika pişmeye bırakalım.
  6. Waffle hamurlarımız istediğimiz halde kızardıktan sonra alabiliriz. Artık üzerlerine hazırlamaya geçebiliriz.
  7. Ben hamurlarının üzerine sürülebilir çikolata sürüyorum.
  8. Dilerseniz fındık ezmesi, beyaz çikolata, antep fıstığı kreması da kullabilirsimiz.
  9. Tamamen damak zevkinize kalmış.
  10. Hazırladığımız meyveleri üzerlerine yerleştirelim.
  11. Meyvelerin üzerine biraz fıstık, ceviz, badem üzere kuruyemişlerle de süsleyebilirsiniz.
  12. En sonda üzerlerine hazır sos kullanarak görsel bir şölen oluşturabilirsiniz. (frambuazlı, çikolatalı, karamelli, beyaz çikolatalı) dilediğiniz üzere, sonrasında servis edilmeye hazır. Şimdiden afiyet olsun. 🧇.

Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Minik Kalıplarda Kek
Bebek Menüsü
İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta
Baharatlı Mısır Kaburga
Harika Sosuyla Makarna Salatası
Pancarlı Mor Lahana Turşusu
Hdabla | © 2025 |