Kabak Böreği

Kabak Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane kabak
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı sıvı yağ karışık
  • 1 tutam maydanoz
  • İsteğe nazaran pulbiber
  • İsot
  • Toz kırmızı biber
  • Kara biber
  • Tuz
  • 4 tane oval uzunluk tandır yufka
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar

Kabak Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kabakları rendeleyip ,suyunu sıkıp, baharat, tuz, maydanoz ,yağ katarak suyunu çekene kadar ağır ateşte pişiriyoruz.
  2. Ben acı bol kattım bu böreğe acı yakışıyor.
  3. Sonra soğumaya bırakıyoruz.
  4. Yufkaları büyük olduğu için 2 ye bölüp, içlerine yumurta fırcasıyla su sürüyoruz, biraz yumuşasın diye, sonra kabak karışımını yarısına sürüyoruz.
  5. Kenar kısımlarına da kaşar az az koyuyoruz. Sonra kapatıyoruz.
  6. Kaşar koyma maksadı kenarları birbirine yapışsın diye.
  7. Teflon tavada altları kızarana kadar alt üst çevirerek yağsız formda pişiriyoruz. Afiyet olsun :).

Kabak Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Pankek
Kıyır Kurabiye Tatlısı
Yeşil Zeytin (Anne Tarifi)
Soslu Kurdele Mantı
Muhteşem Kıvamıyla Fırın Sütlaç
Yeşil Labneli Poğaça
Hdabla | © 2025 |