Kabak Böreği
Kabak Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane kabak
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı sıvı yağ karışık
- 1 tutam maydanoz
- İsteğe nazaran pulbiber
- İsot
- Toz kırmızı biber
- Kara biber
- Tuz
- 4 tane oval uzunluk tandır yufka
- 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
Kabak Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kabakları rendeleyip ,suyunu sıkıp, baharat, tuz, maydanoz ,yağ katarak suyunu çekene kadar ağır ateşte pişiriyoruz.
- Ben acı bol kattım bu böreğe acı yakışıyor.
- Sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkaları büyük olduğu için 2 ye bölüp, içlerine yumurta fırcasıyla su sürüyoruz, biraz yumuşasın diye, sonra kabak karışımını yarısına sürüyoruz.
- Kenar kısımlarına da kaşar az az koyuyoruz. Sonra kapatıyoruz.
- Kaşar koyma maksadı kenarları birbirine yapışsın diye.
- Teflon tavada altları kızarana kadar alt üst çevirerek yağsız formda pişiriyoruz. Afiyet olsun :).
Kabak Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












