Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle)

Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but (sayısı sizce değişebilir)
  • 1.5 su bardağı basmati pirinç
  • 1 şu bardağı bezelye (haşlanmış değildi)
  • 1 büyük havuç
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kara biber
  • Göz kararı tavuk baharatı
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam kırmızı toz biber

Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklarımızı tuz ve karabiber ekerek biraz suda haşlayalım (suyunu ayırın en son kullanıcağız).
  2. Başka bir küçük tencerede bezelye ve küp doğradığımız havuçları haşlayalım (havuçları haşlayıp rendeleyerek de pirinçe direkt kalabilirsiniz. )
  3. Pirinçleri yıkayıp yağda kavuralım tuzunu ekleyelim (basmati olduğu için kavurmayıp direkt de koyabilirsiniz).
  4. Pirinçleri ve haşladığımız bezelye ve havuçları baharatlayarak borcama dökelim.
  5. Üzerine haşlanmış tavuktan kalan suyu dökelim.
  6. Üzerine haşladığımız tavuk butlarını baharata bulayarak üzerine dizelim.
  7. Ben tavuk baharatı kullandım istediklerinizi ekleyebilirsiniz.
  8. Fırına verelim. 180 derecede 35 dk da pişti. (kontrollü olmak da yarar var benim fırınım bu türlü pişirdi).

Tavuk Kapama (Basmati Pirinç İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Pasta
Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi Olacak Nefis Mantarlı Lavaş Omlet
Acılı Ayran
Pratik Yayla Çorbası (Videolu)
Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli)
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |