Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote
Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 3 modül tavuk göğüs (700 gr)
- 1 iri kapya biber (küçükse 2 adet)
- 3 adet yeşil biber
- 1 iri kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- 3-4 kaşık zeytinyağı
- 3-4 sıvı yağı
Üzeri için;
- Kaşar rendesi
- 1 paket sıvı krema
Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları küp küp doğrayalım ve tavamıza alalım.
- Üzerine daha küçük doğradığımız kurusoğanları ek edip yağlarıda ekleyelim.
- Ocağın altını açıp tavuklar suyunu salana kadar pişirelim.
- Daha sonra biberleride küp küp doğrayıp tavuklara ek edelim.
- Orta ateşte biberler pisene kadar karıştıralım.
- Daha sonra yeniden tıpkı formda doğradığımız domatesleri ve minik minik doğranmış sarımsakları ek edip karıştıralım.
- Son olarak baharatları ek edip ocağın altını kapatalım.
- Sıcakken soteyi güveçlere hisse edip üzerine kremayı gezdirelim.
- Tepsinin yarısına kadar soğuk su ekleyip,güveçleri tepsiye dizelim ve 180 derece ısıtılmış fırına sürelim.
- 7-8dakika pişirelim ve fırından çıkarıp üzerlerine kaşar rendesi ek edip tekrar fırınlayalım.
- Kaşarlar kızarınca yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














