Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote

Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 modül tavuk göğüs (700 gr)
  • 1 iri kapya biber (küçükse 2 adet)
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 iri kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • 3-4 sıvı yağı

Üzeri için;

  • Kaşar rendesi
  • 1 paket sıvı krema

Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları küp küp doğrayalım ve tavamıza alalım.
  2. Üzerine daha küçük doğradığımız kurusoğanları ek edip yağlarıda ekleyelim.
  3. Ocağın altını açıp tavuklar suyunu salana kadar pişirelim.
  4. Daha sonra biberleride küp küp doğrayıp tavuklara ek edelim.
  5. Orta ateşte biberler pisene kadar karıştıralım.
  6. Daha sonra yeniden tıpkı formda doğradığımız domatesleri ve minik minik doğranmış sarımsakları ek edip karıştıralım.
  7. Son olarak baharatları ek edip ocağın altını kapatalım.
  8. Sıcakken soteyi güveçlere hisse edip üzerine kremayı gezdirelim.
  9. Tepsinin yarısına kadar soğuk su ekleyip,güveçleri tepsiye dizelim ve 180 derece ısıtılmış fırına sürelim.
  10. 7-8dakika pişirelim ve fırından çıkarıp üzerlerine kaşar rendesi ek edip tekrar fırınlayalım.
  11. Kaşarlar kızarınca yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Güveçte Porsiyonluk Kaşarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli Armutlu Kek
Portakallı Ve Limonlu Cheesecake
Şekersiz Puding (Diyete Uygun)
Çikolatasız Çikolata Sosu
Pratik Lahmacun
Aile Boyu Anne Keki (Videolu)
Hdabla | © 2025 |