Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo dilediğiniz biber türünden
  • 3 su bardağı sirke
  • 3 su bardağı zeytinyağı (sıvı yağda olur)
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı limon tuzu

Yağlı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri yıkayıp uçlarını keselim.
  2. İsterseniz doğrayabilir isterseniz bütün kullanabilirsiniz.
  3. Geniş bir tencereye su, sirke, zeytinyağı ve limon tuzunu katıp kaynatalım.
  4. Karışım kaynayınca biberleri de ekleyip rengi dönene kadar çevirelim.
  5. Rengi dönen biberleri sıcak suyla çalkalanmış kavanozlara koyup ağızlarını sıkıca kapatalım ve aykırı çevirelim. Birkaç gün sonra açıp kullanabiliriz.

Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nussecken Fındık Köşeleri
Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar
Tuzlu Pastane Kurabiyesi
Cokoprens
Makedonya Usulü Arnavut Böreği
Portakal Kekli Top
Hdabla | © 2025 |