Yağlı Biber Turşusu
Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kilo dilediğiniz biber türünden
- 3 su bardağı sirke
- 3 su bardağı zeytinyağı (sıvı yağda olur)
- 3 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı limon tuzu
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp uçlarını keselim.
- İsterseniz doğrayabilir isterseniz bütün kullanabilirsiniz.
- Geniş bir tencereye su, sirke, zeytinyağı ve limon tuzunu katıp kaynatalım.
- Karışım kaynayınca biberleri de ekleyip rengi dönene kadar çevirelim.
- Rengi dönen biberleri sıcak suyla çalkalanmış kavanozlara koyup ağızlarını sıkıca kapatalım ve aykırı çevirelim. Birkaç gün sonra açıp kullanabiliriz.
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











