Borcam Pastası (Kalabalık Misafirler İçin)

Borcam Pastası (Kalabalık Konuklar İçin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu ve vanilya
  • 1 su bardağı un

Muhallebisi için :

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 paket krem şanti

Sosu için :

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için :

  • 1 bardak hindistan cevizi

️Su bardağım 200 ml

Borcam Pastası (Kalabalık Konuklar İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz, vanilya ,kabarma tozu ve unu ekleyip çırpalım.
  2. Yağladığımız dikdörtgen borcama döküp evvelce 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim.
  3. Muhallebisi için krem şanti tereyağı ve vanilya hariç öteki materyalleri bir tencereye koyup göz göz olup yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  4. Pişen muhallebimizin içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım daha sonra üzerini muhallebiye değecek halde streç sinema ile kapatalım bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
  5. İyice soğuduktan sonra sonra içine kremşanti ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpalım muhallebimiz hazır 👍🏻
  6. Fırından çıkardığımız kekin birinci sıcaklığı çıkınca üzerine bir kaşık şekerle karıştırdığımız 2 bardak sütü döküyoruz, daha sonra muhallebimizi kekin üzerine döküp düzeltiyoruz ,üzerine 1 bardak hindistan cevizi serpip buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Borcam Pastası (Kalabalık Konuklar İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye Tarifi
Sebzeli Detoks Çorba
Fit Mercimek Köftesi Ve Pancar Salatası (Düşük Kalori Muhteşem Lezzet)
Etsiz Çiğ Köfte
Yeniden Mercimekli Köfte
Kırpık Börek
Hdabla | © 2025 |