Bezelyeli Dönerli Pilav

Bezelyeli Dönerli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı yasemin pirinçi
  • 1 paket dondurulmuş bezelye ( farketmez )
  • 1 paket et döner ( 250-300 gr )
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • İsteğe bağlı karabiber

Bezelyeli Dönerli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce bezelyeleri haşlıyoruz yaklaşık yarım saat pirinçleri yıkayıp süzgeçte bekletirken tencereye birazcık sıvıyağ döküp ısınmasını bekliyoruz.
  2. Pirinçleri yağda kavuruyoruz, hafif renk değiştirince bezelyenin suyundan ekleyebiliriz, yetmediği yerde ek ediyoruz bir parmak pirinçlerin üzerini geçecek kadar su kaynayınca altını kısıp demliyoruz pilavı.
  3. Bezelyeler yumuşayınca altını kapatıyoruz, son evrede dönerleri ve haşlanmış bezelyeleri ekliyoruz ,göz kararı karışıyoruz demlenmeye bırakıyoruz afiye olsun.

Bezelyeli Dönerli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte (Pişerken Asla Dağılma, Çatlama Olmaz!)
El Açması Çıtır Börek
Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı)
Hurma Topları
Yoğurt Çorbası
Limon Bar
Hdabla | © 2025 |