Terbiyeli Etli Sebzeli Haşlama
Terbiyeli Etli Sebzeli Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
- 3 adet havuç (halka doğranmış)
- 1 adet soğan (doğranmış)
- Yaklaşık 2 l kaynamış su
- 3 büyük patates (küçük küpler halinde)
- Biraz doğranmış maydanoz
- 2 tatlı kaşığı nane
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için:
- 300 gram süzme yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 200 ml su yahut et suyu
- 1 yemek kaşığı un
Terbiyeli Etli Sebzeli Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti tencereye alıp yaklaşık 1 l su ekleyin ve su berraklaşana kadar haşlayın.
- Zeytinyağını ekleyin, doğranmış soğanlarla birlikte eti yavaşça kavurun.
- Sebzeleri ekleyip tekrar kavurun.
- 1 l suyu daha ekleyin, sosu hazırlayın ve nane, tuz ile tatlandırın.
- Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Maydanozla süsleyip sıcak servis edin!.
Terbiyeli Etli Sebzeli Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















