Kremalı Mantarlı Makarna
Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 200 gram mantar
- 200 ml krema
- 250 gram linguini makarna
Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavamıza zeytinyağ ve tereyağını alarak ince ince doğranmış soğan ve sarımsakları rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Orta kalınlıkta doğradığımız mantarı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Bu sırada başka bir tencerede kaynayan suya 1,5 çay kaşığı tuz atarak makarnamızı ek ediyoruz. (makarnanın kaç dakika pişirileceği paketinin gerisinde yazıyor, damak tadınıza nazaran daha az ya da çok pişirebilirsiniz).
- Mantarlar piştikten sonra kremasını ek edip bir iki çeşit çeviriyoruz. Pişen makarnayı evvel süzüyor sonra sosla birleştirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun 🌺.
Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











