Kremalı Mantarlı Makarna

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 200 gram mantar
  • 200 ml krema
  • 250 gram linguini makarna

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavamıza zeytinyağ ve tereyağını alarak ince ince doğranmış soğan ve sarımsakları rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Orta kalınlıkta doğradığımız mantarı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Bu sırada başka bir tencerede kaynayan suya 1,5 çay kaşığı tuz atarak makarnamızı ek ediyoruz. (makarnanın kaç dakika pişirileceği paketinin gerisinde yazıyor, damak tadınıza nazaran daha az ya da çok pişirebilirsiniz).
  4. Mantarlar piştikten sonra kremasını ek edip bir iki çeşit çeviriyoruz. Pişen makarnayı evvel süzüyor sonra sosla birleştirip servis ediyoruz.

Afiyet olsun 🌺.

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Brüksel Lahanası
Dondurma Profiterol
Soslu Yaprak Sarma (Adana Usulü)
Sağlıklı Mecimekli Kek
Kinoa Kısırı
Patates Çorbası
Hdabla | © 2025 |