Kahvaltılık Sarımsaklı Ekmek
Kahvaltılık Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak (iriyse 2 diş)
- Kekik
- Pulbiber
- Nane
- Tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Somun, baget, tost, tam buğday ekmeği (hepsine çok hoş olur)
Tercihe nazaran üzeri için;
- Kaşar
- Beyaz peynir
- Sucuk
- Zeytin
Kahvaltılık Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle margarini ,sıvı yağ ile eziyoruz ,iyice homojen bir hale geliyor.
- Ardından öbür materyalleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Malzemelerin ölçüsünü kendi tercihinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Karıştırdığınız harcı dilimlediğimiz ekmeklerin üstüne sürüyoruz.
- Bu sırada fırınımızı 180 derecede ısınması için açıyoruz.
- Harcı sürdükten sonra dilerseniz bu halde dilerseniz üstüne benim üzere sucuk, kaşar, beyaz peynir, zeytin koyabilirsiniz.Şahsen benim favorim peynirli ve zeytinli olan eşiminde sade ve sucuklu olan :).
- Tüm gereçleri koyduktan sonra fırınımızda ısınınca üstten 2. Rafa tepsimizi koyuyoruz ve denetimli bir halde kızarmasını bekliyoruz.
- Bu müddet fırından fırına değişiyor benim fırınımda 10 dakikada hazır oldu 👍🏻.
Kahvaltılık Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








