Domates Konserve

Domates Konserve Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 kilo domates
  • 1.5 kilo kapya kırmızı biber
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kontrollü halde kaya tuzu

Domates Konserve Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domates ve biberlerimizi çok hoş formda yıkayalım. Domateslerin kabuklarını soyalım kabuklarını başka bir tencereye alalım ve onlarıda kaynatalım.
  2. Kabukları soyulmuş domatesleri gelişi hoş doğrayalım. 15 kilo domates tıpkı tencerede olacağı için tenceremiz büyük olmalı. Akabinde kapya biberleride gelişi hoş doğrayalım. Tencerenin alt kısma domates ortasına kapya üstüne tekrar domates olacak halde koyalım ve kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynamakta olan domateslerimizi blenderden geçirelim (çorba yapar gibi). Blenderdan geçirdiğimiz sosumuzu yaklaşık 1 saat daha özlü olacak biçimde kaynatalım. Son yarım saatinde 1 su bardağı sıvı yağ ekleyelim yarım saatte o biçimde kaynatalım.
  4. Kaya tuzunu bakarak ölçülü bir şekilde ayarlayalım. Ocağı kapatıp hazır olan soslarımızı su bir biçimde kavanozlayalım.
  5. Kavonoz kapaklarımızın kullanılmamış yeni olması çok değerli. Çabucak kavozları iki geri bir ileri formda kapaklayalım ve karşıt çevirelim. Bu tarihimizde sosumuz çok kıvamlı daha lezzetli olacaktır. Deneyenlere şifa olsun😊

Domates Konserve Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis İçli Köfte, Kızartmalık Tam Kıvamında
Lahana Kimchi
Elmalı Kurabiye
Orjinal Donut
Fırında Soslu Tavuk Kanat Ve Pirzola
Buzlukta Avakado Saklama
Hdabla | © 2025 |