Meşhur Bursa Cantık

Meşhur Bursa Cantık Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısını üzeri için ayırıyoruz)

İçi için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber

Meşhur Bursa Cantık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta maya, şeker, ılık su ve sütü karıştırıp 5 dakika bekliyoruz. Daha sonra içine yumurta akı, sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz biçiminde açıyor ve sıvı karışımı ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Bu sırada kıymalı harcı hazırlıyoruz. Soğanı, kırmızı ve yeşil biberleri ufak ufak doğrayıp domates rendesini de üzerine ek ediyoruz. Baharatları sıvı yağı ve kıymayı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıyor, unlu tezgahta yuvarlıyoruz. Bezeleri fırın tepsisine koyup parmaklarımızla kenarları yüksek olacak formda açıyoruz.
  5. Kıymalı harcın geleceği kısmı çatalla deliyoruz ki pişerken kabarmasın.
  6. Kıymalı harcı ortalarına yayıyoruz, kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz. 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Meşhur Bursa Cantık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hafif Islak, Hafif Kuru Kek
Kolay Dolama Tatlı
Köfteli Patlıcan
Tam Buğday Unu Krebi
Tencerede Tavuk Sote
Spoonfull
Hdabla | © 2025 |