Mantı

Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su (200ml)

İç harç için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 tane soğan rendesi

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru 10 dakika kadar yoğuruyoruz bezeler haline ayırıp dinlenmesi için üzerini kapatıp bırakıyoruz.
  2. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra bezeleri açıyoruz açarken ne çok ince ne çok kalın orta kalınlıkta bir hamur elde ediyoruz (fazla un serpmeden açmaya ihtimam gösterin unu fazla serperseniz kapatırken sorun yaşarsınız) ben aparat kullanmadım küçük şeritler halinde kesip içine harçını koydum olağan mantı formunu verip kapattım.
  3. Tepsinin altına un serperek tek tek içine harçını koyup tepsiye dizdim haşlama suyunu tencereye koyup su kaynadıktan sonra mantıları atıyoruz (göz kararı su koydum)
  4. 15 dakika kadar orta ateşte pişen mantıyı tabağa alarak servis edebilirsiniz. Ben yoğurtlu sarımsak ve sosla servis ettim isteyen dilediği üzere servis edebilir. Afiyet olsun.

Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful Tatlısı (Pratik, Çok Lezzetli)
Mütebbel
Enginar Kalbi Salatası
Kabak Dolması
Tepside Tiramisu
Fındıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |