Doyurucu Tam Buğday Ekmeği

Doyurucu Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı kabak çekirdeği
  • 1 çorba kaşığı çörekotu
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı keten tohumu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çorba kaşığı tuz

Doyurucu Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce ılık suya maya ve şekeri ekleyip, karıştırıp on dakika mayalanmasını bekliyoruz.
  2. Derin bir kasede kuru materyalleri karıştırıyoruz ortasını havuz açıp mayamızı ekliyoruz yavaş yavaş karışıyoruz kalan materyalleri de ekliyoruz yanımızda ılık su bulunduralım yetmedikçe azar azar ek edelim sudan.
  3. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edince üzerini örtüp, iki saat mayalandırıyoruz hızlandırmak için 50 derecede evvelce ısıtılan fırında bir saat kâfi oluyor.
  4. Biraz havasını alıp hafif yoğurur üzere yapıp dört kesime bölüp biçim verip tepside on beş dakika bekletiyoruz.
  5. Fırını 180 dereceye ayarlayıp yaklaşık 40-45 dk denetimli pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Doyurucu Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sahlep Tarifi
Kışlık Mısır Haşlama
Borcam Kebabı
30 Dakikada Kabak Tatlısı (Bekletmeden)
Elmalı Kurabiye
Havuçlu Bulgurlu Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |