Doyurucu Tam Buğday Ekmeği
Doyurucu Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
- Yarım çay bardağı kabak çekirdeği
- 1 çorba kaşığı çörekotu
- 1 çorba kaşığı susam
- 1 çorba kaşığı keten tohumu
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çorba kaşığı tuz
Doyurucu Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce ılık suya maya ve şekeri ekleyip, karıştırıp on dakika mayalanmasını bekliyoruz.
- Derin bir kasede kuru materyalleri karıştırıyoruz ortasını havuz açıp mayamızı ekliyoruz yavaş yavaş karışıyoruz kalan materyalleri de ekliyoruz yanımızda ılık su bulunduralım yetmedikçe azar azar ek edelim sudan.
- Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edince üzerini örtüp, iki saat mayalandırıyoruz hızlandırmak için 50 derecede evvelce ısıtılan fırında bir saat kâfi oluyor.
- Biraz havasını alıp hafif yoğurur üzere yapıp dört kesime bölüp biçim verip tepside on beş dakika bekletiyoruz.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp yaklaşık 40-45 dk denetimli pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Doyurucu Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









