Türlü

Türlü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo türlü zerzevatı (1 kilo olacak halde sebzelerin karşımıdır bu kişinin kullandığı materyale nazaran değişir)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Türlü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle dondurucuda olan türlümüzü dışarı çıkarıyoruz biraz çözülmesini bekliyoruzki poşetinden rahat bir biçimde çıkarabilmek için tenceremize sıvı yağ ve margarini alalım.
  2. Soğanı yemeklik doğrayalım ve tencereye alalım biraz kavuralım.
  3. Sonra salçamızı ek edelim üzerine biraz su ekleyelimki salçamız çözülsün soğan ile birlikte kavuralım.
  4. Poşetinde olan türlümüzü buzları çözülmeden poşetinden çıkarıp tencereye koyalım.
  5. Tuzu ek etmeyi unutmayalım buzları çözüldükçe kendi suyunu vercektir fakat ben 1 çay bardağı sıcak su ek ettim.
  6. Dibi tutmasın diye kısık ateşte denetimli bir şeklide orta ara karıştırarak pişirelim ve türlümüz hazır. Afiyet olsun.

Türlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cizre Limonatası
Milföy Çanağında Kereviz Salatası
Aşure Tarifi (Deneyen Herkes Tarifini İstedi) (Videolu)
Pesto Soslu Makarna
Melsika Fasulyeli Salata
Yoğurtlu Soslu Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |