Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 150 gram tereyağ
  • 1 paket vanilya

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını aldım. Eriyince unu ek ettim.
  2. Unu kokusu çıkana kadar kavurdum. Yaklaşık 3- 3,5 dakika kadar. Tabi bu ortada daima karıştırdım.
  3. İki bardak soğuk sütü una ek ettim ve topaklanmaması için süratli hızlı karıştırdım. Bu süreç sahiden topaklanmayı önlüyor. Akabinde kalan sütü ekledim.
  4. Kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirdim.
  5. Ocağı kıstım ve 3 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam ettim.
  6. Ocağı kapattım, vanilyayı ekledim. Karıştırdım.
  7. Ben bu tıp tatlılarda ki çırpma sürecinde, el blendırı kullanmayı tercih ediyorum. Nedeni tatlının daha yeterli köpüklenmesi. Sütlü tatlı ne kadar uygun çırpılırsa, içine o kadar hava girer. Bu da tatlıya ipeksi bir görünüm sağlar, tatlının lezzetini arttırır, tatlıyı hafifletir.
  8. Borcamı ıslattım. Suyun fazlasını kağıt havlu ile aldım. Tatlıyı tepsiye döktüm, üzerini düzleştirdim.
  9. Oda sıcaklığına gelince buz dolabına aldım. 4-5 saat beklettim. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Sıhhat ve afiyetle🌺.

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokadolu Pancarlı Salata
Erişte Salatası
Eskimeyen Lezzet Karışık Kızartma
Patates Püresi Yatağında Kabak
Ev Yapımı Pizza
Fırında Soslu Et Dönerli Beyti
Hdabla | © 2025 |