Güllü Lor Böreği

Güllü Lor Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane yufka
  • Yarım kilo koyun loru
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tane kuru soğan

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase yoğurt

Güllü Lor Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak loru bir kaba alalım.
  2. Daha sonra maydanoz ile soğanı doğrayalım.
  3. Daha sonra karabiber tuz salça yağını ekleyip, karıştıralım.
  4. Sonra maydanoz ile soğanı da ekleyip, karıştıralım.
  5. Yufkaları ortadan ikiye bölüp içine harcı koyup, gül formu verelim.
  6. Daha sonra sosunu üzerine sürüp, fırına üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 250 derecede pişirelim.

Güllü Lor Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Latte Muhallebi
Vişneli Spoonful
Pankek
Lokanta Usulü İşkembe
Balkan Sosu- Lutenitsa
Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |