Bademli Kurabiye

Bademli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • ️150 gram tereyağ
  • ️1 çay bardağı toz şeker
  • ️1 su bardağı çiğ badem
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • ️2 su bardağı un (malzeme farklılığından yarım su bardağı un daha ile edilebilir)

Üzeri için;

  • ️Yarım paket kare çikolata
  • ️43 adet çiğ badem

Bademli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir çay bardağı çiğ bademi, un kıvamına gelecek üzere rondodan geçirdim.
  2. Un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına aldım, karıştırdım. Yavaş yavaş onu ekleyerek yoğurmaya başladım. Ele yapışmayan, kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ettim.
  3. Yoğurduğum hamuru, dinlenmeye gerek olmadan ikiye böldüm, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında birinci hamuru açtım. Hal için ben baklava dilimi halinde kalıp kullandım. Siz istediğiniz kalıbı kullanabileceğiniz üzere hamuru kare açıp yeniden kare formunda de bıçak yardımı ile biçim verebilirsiniz.
  4. Önceden ısıttığım 180° fırında 20 dakika pişirdim.
  5. Oda sıcaklığına gelen kurabiyelerim için benmari metodu, yarım kare çikolatayı erittim. Eriyen çikolatayı krema torbasına aldım.
  6. Kurabiyelerin ortasına bir çay kaşığı kadar çikolatayı hisse ettim. Çikolatanın üzerine de birer çiğ badem ekledim. Epey lezzetli bu kurabiyeyi çok seveceğinize inanıyorum. Sıhhat ve afiyetle🌺.

Bademli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Karanfilli Diyabet Hastaları İçin İksir Su
El Acmasi Kare Seklinde Baklava
Damak Çatlatan Çiğ Köfte
Bozcamda Patates Dizmesi
Patlıcan Musakka
Çilekli Kirazlı Dondurma
Hdabla | © 2025 |