Kebapçı Usulü Ezme (Videolu)
Kebapçı Yolu Ezme Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet domates
- 2 adet köy biberi
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı sumak
Kebapçı Metodu Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos materyalleri hariç öbür tüm materyalleri rondodan geçirin. Rondoyu sebzeler ufalınca çabucak kapatın ki çok ezilmesin.
- Diğer yandan sosu için olan gereçleri karıştırın.
- Geniş bir kapta rondodan geçirdiğiniz sebzeler ile sosu harmanlayın. Afiyet olsun.
Not:İsterseniz zerzevatları sosla karıştırmadan evvel süzgece koyup, fazla suyunu süzebilirsiniz. Ben suyuyla birlikte vitamini ziyan olmasın diye süzmeyi tercih etmiyorum.
Kebapçı Yordamı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








