Basit Sushi
Basit Sushi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yosun yaprağı
- 1.5 bardak sushi pirinçi (yoksa kırık pirinç)
- 1 paket yengeç surimi
- 1 avokado
- Krem peynir
- 1 havuç
Basit Sushi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pirinçleri teğe bir su ölçüsünde haşlıyoruz, birinci olarak bunu yapın ki kenarda soğuması lazım.
- Sonra yosun yaprağını varsa sushi sarma matınızı streçle sardıktan sonra üstüne yerleştirin.
- Ben iki çeşit yaptım. Birinde evvel yosunun her bir noktasına değecek biçimde pirinCi yerleştirin. Yosunun en orta kısmından çok az daha aşağıya bir kaşık krem peyniri yayın, bu pirinCin ağza çok kuru gelmemesi ismine, akabinde yeniden krem peyniri koyduğunuz noktaya dilediğiniz gereçleri ekleyebilirsiniz. Ben ince kesilmiş avokado ve yengeç surimi koydum.
- Bir başka versiyon için de yeniden tıpkı formda yosun yaprağınızın her noktasına gelecek halde pirinçleri yerleştiriyorsunuz, bu sefer gereçlerinizi pirinçli tarafa değil de ardına koyuyoruz.
- Aynı mantıkta öbür yaptığımız süreçleri bu pirinç olmayan yosunlu kısma uyguluyoruz. İstediğiniz malzemeyi benim yazdıklarımla değiştirebilirsiniz fakat birbirini tutması için krem peyniri unutmayın.
- En son matınızla sardığınız sushileri buzdolabında en fazla 2 en az 1 saat olmak üzere bekletin ki keserken sizi yormasın. İkinci versiyonun üstüne biraz susam atarsanız sunum olarak da güzelleşecektir. Ben unuttum😓
- Soya sosu ve dilerseniz zencefil turşusu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Basit Sushi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













