Frangipane Dolgulu İncirli Tart

Frangipane Dolgulu İncirli Tart Tanımı İçin Malzemeler

Tart hamuru için;

  • 200 gram un
  • 100 gram tereyağı (soğuk küp küp kesilmiş)
  • 50 gram şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz

Frangipane kreması için;

  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 4 çorba kaşığı bal yada 100 gram şeker
  • 100 gram badem unu (veya toz badem)
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı)

Üzeri için;

  • 8-10 taze incir (yıkanmış ve dörde bölünmüş)
  • Bal (üzerine sürmek için)

Frangipane Dolgulu İncirli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tart hamuru için un, pudra şekeri ve tuzu karıştırın.
  2. Soğuk tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla unlu karışımın içine yedirin.
  3. Yumurtayı ekleyip süratlice yoğurun (fazla yoğurmayın).
  4. Hamuru streç sinemaya sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  5. Frangipane için oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri yada balı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  6. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
  7. Badem unu, un ve vanilya şekerini ekleyip karıştırın.
  8. Fırını 180°c’ye ısıtın.
  9. Hamuru unlanmış yerde açarak tart kalıbınıza yerleştirin.
  10. Hamurun tabanını çatalla birçok yerinden delin ve yaklaşık 12 dakika denetimli alt üst ayarda pişirin.
  11. Frangipane karışımını evvelce pişmiş hamurun üzerine eşit formda yayın.
  12. İnci modüllerini frangipanenin üzerine yerleştirin.
  13. Tartı evvelden 180°c ye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika denetimli pişirin. Tartın üstü altın sarısı olmalı ve frangipane katılaşmalı.
  14. Fırından çıkar çıkmaz üzerine yavaşça bal sürün.
  15. Ilık yahut oda sıcaklığında servis yapabilirsiniz.
  16. İsterseniz üzerine biraz pudra şekeri serpebilir yahut yanında kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Not:Taze incir yerine armut da kullanılabilir. Buzdolabına kaldırıldıktan sonra ikinci gün bence tadı daha da hoş oluyor. 😊

Frangipane Dolgulu İncirli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ketçaplı Köfte (Dondurucu Tarifleri)
+8 Aylık Bebe Aşuresi
Hellim Peynirli Ilık Salatası
Köfte Tarifi
Sirkeli Tuzlu Kurabiye
Milföy Profiterol
Hdabla | © 2025 |