Sebze Taçlı Tavuk
Sebze Taçlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk patlıcan
- 4 adet küçük patates
- 7 adet küçük tavuk but ya da kanat
Sebzelerin sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı sıcak su
Tavuğun sosu için;
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı barbekü sos
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Biraz karabiber
Sebze Taçlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğun bütün materyallerini bir kaba alıp karıştırın, tavukları harmanlayıp dolaba kaldırın.
- Ardından alacalı soyup vichy doğradığınız patlıcanları acısının çıkması için tuzlu suda bekletin, bu süreci üç defa tekrar edin.
- Patatesleri de tıpkı kalınlıkta vichy formunda doğrayın onlarıda kararmaması için suya koyun.
- Daha sonra küçük daire bir borcam alın ortasına alüminyumfolyodan kase formunu verin.
- Kasenin etrafına bir patlıcan bir patates olacak formda sebzelerinizi yerleştirin (sebzelerin kolay pişmesi için çok sıkı koymayın)
- Tavuğu dolaptan çıkartıp onları da kasenin içine yerleştirin. Son olarak sebzelerin salçalı sosunu hazırlayıp tavuklara gelmeyecek biçimde gezdirin.
- 200°c fırında yaklaşık 45 dakika denetim ederek pişirin. Afiyet olsun💗
Sebze Taçlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







