Kastamonu Ekşili Pilav
Kastamonu Ekşili Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı siyez bulguru (200 ml bardak ölçüsüyle)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates (kabukları soyulup küp küp doğranmış)
- 2 adet asma yaprağı
- 1 su bardağı ekşi yoğurt (200 ml bardak ölçüsüyle)
- 3-4 kısım maydanoz
- 3-4 kısım dereotu
- 3-4 kısım taze nane
- Sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Kastamonu Ekşili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlarımı yemeklik doğrayıp, sıvı yağda kavurdum.
- Üzerine domates salçasını ekledim.
- Üzerine bulgurumu ve tereyağını ekleyip, kavurdum.
- Kabuklarını soyup küp küp doğradığım domateslerimi ekledim.
- Sıcak su ve baharatlarımıda katıp, biraz kaynattım.
- Kaynayan pilavımın üzerine doğradığım yeşilliklerimi ekledim.
- Pilavım pişmek üzereyken ayranını ekleyip, 5 dakika kaynattım. (benim yoğurdum ağır kıvamlı bir ayran üzereydi bu nedenle ben su eklemedim fakat yemeğime katarken yemeğimin suyundan biraz içine aldım karıştırıp o denli döktüm. ).
- Pilavımı 10 dakika dinlendirip servis ettim, deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Kastamonu Ekşili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












