Tarçınlı Türk Kahvesi
Tarçınlı Türk Kahvesi Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tatlı kaşığı türk kahvesi
- 10 küp şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 2.5 fincan su
- 2.5 fincan süt
- 2 küp buz
Tarçınlı Türk Kahvesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kahve, şeker ve tarçını cevzeye alalım. Üzerine süt ve suyu ek edip ocağa almadan düzgünce karıştıralım. İçine buzları da ekleyip, ocağın en küçük gözüne en kısık ateşe alalım.
- Kahve olana kadar da fincanlara birer buz küpü koyalım. Fincanların soğuk kalmasını sağlayalım.
- Kahvenin köpüğü çıkmaya başladığında yavaş yavaş fincanlardan buzu çıkarıp köpüğünü hepsine eşit olacak biçimde ekleyelim.
- En son cezvede köpükler bittiğinde, kahve kaynamaya yakınken ocağın altını açalım. Üzeri kabarmaya başlar başlamaz altını kapatıp fincanlara bırakalım.
- Yanında maden suyu ve limon ile daha da hafifleterek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸
Tarçınlı Türk Kahvesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






