İtalyan Bolonez Sosu

İtalyan Bolonez Sosu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 /2çay kaşığı karabiber

İtalyan Bolonez Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğan yemeklik doğrayalım sarımsakları yemeklik doğrayalım.
  2. Geniş bir tavada zeytinyağı ile pembeleştirmeye başlayalım hafif pembeleşen soğan ve sarımsakların üzerine kıymayı ek edelim orta ara karıştıralım.
  3. Kıyma suyunu salıp çekerken rendelediğimiz iki adet havucu ekleyelim havuçlar rengini değiştirene kadar orta ara karıştırarak kavuralım.
  4. Ardından bir yemek kaşığı salça ekleyelim ve kokusu uçana kadar karıştıralım domates püresi ve bir buçuk su bardağı su ek edelim tuz ve baharatlarıda ekleyip birkaç dakika daha kısık ateşte kaynatalım.
  5. Hafif sulu bir formda bırakalım, bolonez sosumuz hazır her çeşit makarnada afiyetle tüketebilirsiniz ben lazanya da kullandım. Kusursuz oldu şimdiden deneyecekler kolay gelsin afiyet olsun👍🥰

İtalyan Bolonez Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 Dakikada Hazırlayabileceğiniz Balon Pişi
Tahinli Patlıcan
Cevizli Baklava
Ton Balıklı Makarna Salatası
Açma
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Hdabla | © 2025 |