Kaynar Sulu Salatalık Turşusu

Kaynar Sulu Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo orta uzunluk turşuluk kornişon salatalık
  • Her 1 kavanoz için 3-4 adet çiğ nohut
  • Her 1 kavanoz için 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet büyük uzunluk kapya biber
  • 1 adet büyük uzunluk havuç

Suyu için;

  • Her 1 kavanoz için sıcak içme tatlı suyu boyutuna kadar konulacak
  • Her 1 kavanoz için yarım çay kaşığı limon tuzu
  • Her 1 kavanoz için yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Her 1 kavanoz için bir tatlı dolusu kaya tuz
  • Her 1 kavanoz için bir çay kaşığı toz şeker

Kaynar Sulu Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Salatalıkları yıkayalım bıçakla iki üç yerinden delelim. Kavanoza sarımsak, çiğ nohut koyalım. Ortalarına doğranmış biber havuçtan koyarak dolduralım.
  2. En son üzerine tuz, şeker, limon tuzu sirkeyi koyalım, sıcak kaynar su dökelim yeni bir kapak ile sıcakken çabucak kapatalım. Beş dk zıt çevirerek bekletelim.
  3. Sonra tekrar düzgün koyalım güneş görmeyen bir yerde saklayalım. Afiyet olsun 15-20 gün sonra turşumuz hazır.

Kaynar Sulu Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Patates Böreği
İçli Köfte
Tahinli Kurabiye
1 Kaşık Pirinçle Tam Kıvamında Fırın Sütlaç (Videolu)
Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma
İncirli Bebe Püresi
Hdabla | © 2025 |