Yumuşacık Islak Kek
Yumuşacık Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı dark kakao
Sosu için;
- 100 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı dark kakao
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram bitter çikolata
Yumuşacık Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kasesine oda sıcaklığındaki 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri aktarıp bembeyaz olana kadar çırpın. Akabinde içerisine ayçiçek yağını ve sütü ek edip tekrar çırpın.
- Süzgecin içine vanilin, kakao, kabartma tozu ve unu koyup eleyin sonra sıvı karışıma ekleyin karıştırın. Yağlanmış borcamın içerisine karışımı döktükten sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Sos için; çikolata hariç tüm materyalleri sos tenceresine ekleyip karıştırın, azıcık kaynayınca çikolataları da ekleyin erisin. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Sos soğuk olacak kek ılık olacak. Kek fırından çıkınca birinci sıcağı geçince dilimleyin ve sosu dökün. Dinlenip, soğumaya bırakın akabinde servis dilediğiniz halde servis edin.
Yumuşacık Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













