Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 1limonun kabuğunun rendesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 2.5 su bardağı kadar un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal isteğe bağlı

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürüp rengi açılana kadar çırpın. Sıvı materyalleri ekleyip, çırpalım. Kuru materyalleri de eleyerek ekleyip, çırpalım en son kabartma tozunu ilavee delim.
  2. Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını dökün. 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim, fırında kürdan pak çıkana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun.

Not:İsteğe bağlı üzerine sos yapabilirsiniz. Sos için; 1 dolu yemek kaşığı labne yarım limon suyu (aşağı üst 1 yemek kaşığı limon suyu) yarım su bardağı pudra şekeri. Hepsini çırpalım kekin üzerine dökelim.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması)
Fırında Biber Dolması
Tahinli Kek
Ispanaklı Mantarlı Kremalı Spagetti
Patates Çanağında Tavuk Mantar Sote
Fırında Kabak Mücver (Sevmeyene Bile Sevdiren Lezzet)
Hdabla | © 2025 |