Şeftalili Kek
Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (*bardak ölçüm 200 ml)
Şeftalili karışım için;
- 2 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzerine serpmek için;
- Yarım su bardağı dövülmüş fındık yahut ceviz
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri uygun kaba alıp beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Ardından yağ ve yoğurdunu ekleyip karıştıralım.
- En son un kabartma tozu vanilyayı da ekleyip tekrar karıştıralım.
- Yağladığımız borcama kek harcını dökelim.
- Şeftalilerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayıp uygun bir kaba alalım.
- Üzerine şeker ve tarçın döküp güzelce harmanlayalım.
- Borcama döktüğümüz kek harcının üzerine dövülmüş fındık-ceviz ve hindistan cevizi serpelim.
- Şeftalini karışımı da eşit halde üzerine hisse edelim.
- 170 derecelik fansız fırında 40 dk kadar pişirelim. Afiyet olsun 💘.
Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














