Kışlık Konserve Acılı Ezme (Videolu)
Kışlık Konserve Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler
- 6 kilo domates
- 3 kilo kapya biber
- 2 kilo yeşil biber
- 250 gr acı biber
- 3 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı sirke (elma yahut üzüm)
- 1 demet maydanoz
Kışlık Konserve Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domates,biber ve acı biberi büyük kesimlere keselim.
- Ardından sarımsakları kabuklarını soyalım ve hepsini rondodan geçirelim.
- Tencereye alalım ve ocağın altını açıp orta ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 1 buçuk saat kaynattım ancak domates çeşidine nazaran değişecektir. O yüzden siz kıvama odaklanın,kıvamı yoğunlaşmaya başlayınca, içine kaya tuzu ve çörekotu ekleyelim ve karıştıralım akabinde zeytinyağı ve sirkeyi ekleyelim 10 dakika daha kaynatalım.
- En son doğradığımız maydanoz u ekleyelim şöyle bir karıştırıp, kavanozlara dolduralım.
- Kapaklarını sıkıca kapatalım ve aksi çevirelim.
- Tamamen soğuduktan sonra kavanozları çevirip saklayalım.
Kış uzunluğu acılı ezmemiz hazır 👍 farklı tarifler için kanalıma abone olmayı unutmayın.

Kışlık Konserve Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






