Damat Pastası

Damat Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı toz şeker (büyük çay bardaklarından)
  • 1 çimdik tuz
  • 1/3 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı + çeyrek çay bardağı un + çeyrek çay bardağı da kakao (toplamda 1,5 çay bardağı un kakao olacak)

Islatmak için;

  • 1,5 su bardağından iki parmak fazla süt
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 Türk kahve fincanı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Kakao

Damat Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 3 yumurtamızı akıyla sarısını farklı kaplara ayırıyoruz, yumurta haklarının içine şekeri ve bir fiske tuzu ekleyip uygunca çırpıyoruz, krema kıvamını alana kadar.
  2. Sonra yumurta sarılarının olduğu kaba ılık suyu ekliyoruz, sonra da onları çırpıyoruz.
  3. Yaptığımız karışımı evvelki yumurta aklı karışıma yavaş yavaş ekliyoruz.
  4. Diğer bir yandan unumuza kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
  5. Un karışımını hazırladığımız harcımıza spatula yardımıyla yavaş yavaş yediriyoruz.
  6. Hamurumuzu evvelden yağladığımız fırın kabımıza koyuyor güzelce yayıyoruz 175 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  7. 3 su bardağı süt 4 yemek kaşığı şeker bir buçuk fincan un 1 bir paket vanilya vanilya ile kremamızı hazırlıyoruz ,hazırlanan kremamıza soğuduktan sonra bir paket krem şantiyi karıştırıyoruz.
  8. Pişen kekimizin üzerine delikler açıyoruz 2 su bardağı süt ve çeyrek çay bardağı kakaoyu ekleyip sos yapıyoruz kekimizi bununla ıslatıyoruz.
  9. İyice ıslanan kekimizin üzerine kremamızı sürüyor istediğimiz biçimde süsleyip 2-3 saate kadar buzdolabında dinlendiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Damat Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dana Yürek
Şifa Çorbası
Şeftalili Semizotu Salatası (Videolu)
Kuru Üzümlü Bademli Zerdeçallı Osmanlı Pilavı
Lokanta Usulü Orman Kebabı
İçli Köfte (Kolay Malzemeli)
Hdabla | © 2025 |