Damat Pastası
Damat Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı toz şeker (büyük çay bardaklarından)
- 1 çimdik tuz
- 1/3 çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı + çeyrek çay bardağı un + çeyrek çay bardağı da kakao (toplamda 1,5 çay bardağı un kakao olacak)
Islatmak için;
- 1,5 su bardağından iki parmak fazla süt
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kakao
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1,5 Türk kahve fincanı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Kakao
Damat Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 3 yumurtamızı akıyla sarısını farklı kaplara ayırıyoruz, yumurta haklarının içine şekeri ve bir fiske tuzu ekleyip uygunca çırpıyoruz, krema kıvamını alana kadar.
- Sonra yumurta sarılarının olduğu kaba ılık suyu ekliyoruz, sonra da onları çırpıyoruz.
- Yaptığımız karışımı evvelki yumurta aklı karışıma yavaş yavaş ekliyoruz.
- Diğer bir yandan unumuza kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
- Un karışımını hazırladığımız harcımıza spatula yardımıyla yavaş yavaş yediriyoruz.
- Hamurumuzu evvelden yağladığımız fırın kabımıza koyuyor güzelce yayıyoruz 175 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- 3 su bardağı süt 4 yemek kaşığı şeker bir buçuk fincan un 1 bir paket vanilya vanilya ile kremamızı hazırlıyoruz ,hazırlanan kremamıza soğuduktan sonra bir paket krem şantiyi karıştırıyoruz.
- Pişen kekimizin üzerine delikler açıyoruz 2 su bardağı süt ve çeyrek çay bardağı kakaoyu ekleyip sos yapıyoruz kekimizi bununla ıslatıyoruz.
- İyice ıslanan kekimizin üzerine kremamızı sürüyor istediğimiz biçimde süsleyip 2-3 saate kadar buzdolabında dinlendiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Damat Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















