Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta (birine sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Daha sonra un hariç bütün gereçleri bir kabın içerisine alalım, yumurtadan birtanesinin sarısını üzeri için ayıralım güzelce karıştıralım .
  3. Yavaş yavaş unu ek edelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Daha sonrasında ceviz büyüklüğünde modüller alarak elimizde yuvarlayalım .
  5. Ardından üzerine yavaşça bastırarak uç kısımlarını sivrileştirelim ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim ve üzerini çatal yardımıyla çizerek form verelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında alt üst ayarda pişirelim.
  7. Güzelce kızarmış olan şekerparelerimizi piştikten sonra soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım .
  8. 1- 2 saat dinlendikten sonra servise hazır hale gelecektir afiyet olsun.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Erişte
Hapsa Tatlısı (Doğum Yapan Kadınlar İçin Bol Süt Yapar )
Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait)
Çilekli Baton Pasta
Cheesecake
Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |