Lokmalık Poğaça

Lokmalık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yumurta (1 adedinin sarısını üzeri için ayıralım)
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 4 silme yemek kaşığı toz şeker

İçi için;

  • Kaşar peyniri

Lokmalık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce maya ,şeker ,su ve sütü karıştıralım.
  2. Sonrasında sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip biraz daha karıştıralım.
  3. Unu da ekleyip bir yemek kaşığı tuzu ek edelim.
  4. Güzelce yoğuralım.
  5. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  6. 30 -35 dk kadar mayalandıralım.
  7. Daha sonra minik minik koparıp yuvarlak form verelim.
  8. Şekil verirken ortada elimizi yağlayalım.
  9. Tepsiye tüm hamurları dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  10. Önceden ısıtılmış 170°fırında nar üzere kızarıncaya kadar pişirelim.
  11. Fırından çıkınca üzerlerini pak bir bezle örtüp 5 10 dk kadar dinlendirelim. Afiyet olsun❤️.

Lokmalık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Atom
Zeytinyağlı Taze Bezelye
Tavuk Fajita (Favori Yemeğim)
Kıymalı Patates Tava
Tavuk Sote
Fırında Tavuk Köfte, Brüksel Lahanası Ve Kereviz
Hdabla | © 2025 |