Lokmalık Poğaça
Lokmalık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yumurta (1 adedinin sarısını üzeri için ayıralım)
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 4 silme yemek kaşığı toz şeker
İçi için;
- Kaşar peyniri
Lokmalık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce maya ,şeker ,su ve sütü karıştıralım.
- Sonrasında sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Unu da ekleyip bir yemek kaşığı tuzu ek edelim.
- Güzelce yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- 30 -35 dk kadar mayalandıralım.
- Daha sonra minik minik koparıp yuvarlak form verelim.
- Şekil verirken ortada elimizi yağlayalım.
- Tepsiye tüm hamurları dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 170°fırında nar üzere kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerlerini pak bir bezle örtüp 5 10 dk kadar dinlendirelim. Afiyet olsun❤️.
Lokmalık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














