İrmik Topları
İrmik Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 14 yemek kaşığı irmik
- 2 paket vanilya (1 pakette olur)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- (tercihen fındık kırığı, antep fıstığı, çikolatalı sos)
İrmik Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, irmik ve vanilyayı bir tencerede birleştirip yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişen karışımı güzelce soğumaya bırakıyoruz ki topları yaparken ellerimiz yanmasın.
- Soğuyan irmikli harca bir paket toz krem şantiyi ekleyip elimizle güzelce yoğuruyoruz.
- Kıvamı biraz ele yapışıyor lakin merak etmeyin dolapta bekleyince bu yapışkan kıvam geçiyor.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayarak top haline getiriyoruz.
- İrmik toplarımızı hindistan cevizi, fındık yahut antep fıstığına buluyoruz.
- Benim o an konutta sadece hindistan cevizi vardı ancak bu halde de pek kâfi bir sunum oldu.
- Ben sonradan üstüne ekstradan hazır sıkmalı çikolata soslardan sıktım bu da lezzeti düzgünce arttırdı.
İrmik Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







