Yağlı Balık Biber Turşusu
Yağlı Balık Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kg balık biber (tatlı ,acı tercih sebebidir)
- 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
- 1,5 su bardağı içme suyu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım limon suyu
- 1 baş sarımsak
Yağlı Balık Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış biberlerin saplarını kopartıp uç kısımlarını kesiyoruz.
- Döküm ya da granit tavayı ocağa alıp biberlerimizin iki tarafını da közlüyoruz.
- Közlenen biberlerimizi kenara alıyoruz. Tıpkı tavaya zeytinyağını koyup üzerine ayıklanmış sarımsaklarımızı ekliyoruz ve zeytinyağı ılınana kadar karıştırıyoruz.
- Üzerine közlenmiş biberlerimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Üzerine üzüm sirkesini, içme suyunu, yarım limonu, kaya tuzunu ve şekeri ilave edip biberleri sosu ile 4-5 dakika ocakta pişiriyoruz. (biberlerimiz canlı kalacak).
- Sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz. Kapaklarını kapattıktan sonra kavanozları vakumlanması için aykırı çeviriyoruz.
- 1 gün sonra yemeye hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Yağlı Balık Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








