Yağlı Balık Biber Turşusu

Yağlı Balık Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg balık biber (tatlı ,acı tercih sebebidir)
  • 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1,5 su bardağı içme suyu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 baş sarımsak

Yağlı Balık Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkanmış biberlerin saplarını kopartıp uç kısımlarını kesiyoruz.
  2. Döküm ya da granit tavayı ocağa alıp biberlerimizin iki tarafını da közlüyoruz.
  3. Közlenen biberlerimizi kenara alıyoruz. Tıpkı tavaya zeytinyağını koyup üzerine ayıklanmış sarımsaklarımızı ekliyoruz ve zeytinyağı ılınana kadar karıştırıyoruz.
  4. Üzerine közlenmiş biberlerimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  5. Üzerine üzüm sirkesini, içme suyunu, yarım limonu, kaya tuzunu ve şekeri ilave edip biberleri sosu ile 4-5 dakika ocakta pişiriyoruz. (biberlerimiz canlı kalacak).
  6. Sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz. Kapaklarını kapattıktan sonra kavanozları vakumlanması için aykırı çeviriyoruz.
  7. 1 gün sonra yemeye hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Yağlı Balık Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Çığırtma
Köy Biberi Yatağında Kızartma
Kinoa Kısır
Kıvırcık Ve Tereli Salata (Narlı, Havuçlu, Turplu Miss Gibi)
Soslu Dana Eti
Bardak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |