Buzluk Pastası (Videolu)

Buzluk Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 poşet krem şanti (toplam 150 gr)
  • 100 ml sıvı krema
  • 150 ml soğuk süt yahut su
  • 1 orta uzunluk muz
  • 1 orta uzunluk nektar
  • 1 kase üzüm
  • Petibör bisküvi

Buzluk Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta krem şanti krema ve süt çırpılır.
  2. İçine doğranmış meyveler konulur karıştırılır.
  3. Uygun bir tepsiye bir kat petibor dizilip kremanın tamamı üstüne dökülüp düzlenir.
  4. Alttaki bisküvilere denk gelecek formda tekrar bisküvi dizilir.
  5. Üstü strecle kapatılıp buzluğa konulur.
  6. 15 -20 dk sonra çıkarılıp bıçakla dilimler ayrılır.
  7. Alttaki bisküvi ve üstteki bisküviler birebir hizada olduğu için kolay kesilecektir.
  8. Kesik attıktan sonra tekrar üstü kapatılıp buzluga atılır.
  9. İyice donana kadar dondurulur.
  10. İyice donduktan sonra çıkarılıp tek tek ayrılıp poşetlere yan yana dizerek buzlukta saklanır.
  11. İstenilen vakit çıkarılıp tüketilir. İmal kademeleri youtube kanalimda mevcut. Linki bırakıyorum.

Buzluk Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakal Pelteli Muhallebi
Pastel De Nata
Glutensiz Havuçlu Kek
Sırrı Sosunda Saklı Mercimek Çorbası (Videolu)
Besleyici Sabah Salatası
Tatlı Pasta Ve Süslemeleriniz İçin Krep Kırığı
Hdabla | © 2025 |